Skip to main content

Polisen: ”Vi vill komma i kontakt med alla som vet någonting”

Bild: Patrik Renmark

Efter skjutningen av 16-årige Ahmed Obaid i torsdags kväll kraftsamlar polisen, bland annat genom att införa så kallad "särskild händelse" för att kunna frigöra mer resurser. Men trots det senaste dygnets arbete fanns på lördagsförmiddagen fortfarande inga genombrott i utredningen.

– I och med att vi börjat titta på det så klarnar ju saker. Men det finns inget specifikt som vi är beredda att berätta något om. Vi kan inte äventyra våra möjligheter att klara upp det här, säger Lars Forstell, polisens presstalesperson.
Polisen uppmanar alla som vet någo
nting om händelsen att höra av sig.
– Vi vill komma i kontakt med alla som vet, sett någonting eller har någonting överhuvudtaget att bidra med, så att vi kan klara upp det här.
– Det finns alldeles säkert personer som vet vem som ligger bakom det här. Det är oerhört viktigt att personer som vet någonting tar kontakt med oss och bidrar till att vi ska kunna klara upp det här, säger Lars Forstell.

Har ni hittat något vapen?
– Inga kommentar till det. Det finns en eller flera personer som känner till hur det här har gått till, eftersom den eller de har utfört det. Vi är väldigt angelägna om att de inte ska veta hur långt vi kommit i vårt arbete.
Det finns inga gripna eller misstänkta.
– Det är det vi jobbar med. Vi får in uppgifter som beskriver händelseförlopp och iakttagelser, och de bearbetar vi för att komma fram till en lösning.

Har er bild av hotbilden mot 16-åringen ändrats?
– Nej det kan jag inte säga. Den här pojken förekommer inte i några sammanhang där det rimligen borde kunna finnas fara för att bli utsatt för det här kraftiga våldet.

Polisen sätter fortfarande inte skjutningen i samband med något tidigare våldsbrott.
Att Malmöpolisen nu infört så kallad "särskild händelse" för sin organisation innebär bland annat att de förstärker sin närvaro runt om i staden.
– Det är för att skapa en känsla av trygghet.
Framförallt kommer polisen att röra sig mer kring Lindängen, delar av Rosengård, Fosiegården och Seved.

Comments