Skip to main content

Polisen höjer närvaron för att öka tryggheten – flera gripna för vapenbrott i natt

Bild: Patrick Persson

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt för det brutala mordet på sextonårige Ahmed Obaid. Flera vittnen är hörda, men exakt hur många vill polisinformatör Lars Förstell inte gå in på.
– Vi har varit i kontakt med ett antal personer som i närtid befunnit sig i ett geografiskt läge som gör att de kan ha betydelsefulla uppgifter att delge oss. Sedan har vi fått in en mängd olika uppgifter om förehavanden, intryck, teorier, tankar och idéer som vi måste förhålla oss till och bedöma, säger han.

Enligt Förstell börjar bilden av själva händelseförloppet klarna. Men han går av sekretesskäl inte in på några detaljer kring utredningen. Och han dementerar uppgifter i andra medier om att polisen har en huvudteori om att fel person blev måltavla.
– Vi står fast vid grundbedömningen att offret inte är involverad i kriminella aktiviteter, men i övrigt är vi öppna för alla olika scenarior.

Ett femtontal utredare jobbar med förundersökningen. Eftersom polisen hanterar fallet som en särskild händelse har även den ordinarie markstyrkan bemannats upp.
– Vi har en stor styrka ute som jobbar på en mängd olika sätt i den trygghetsskapande insatsen. Jag kan säga att den fördubblats, utan att nämna någon siffra.
Så sent som natten till söndagen ska fem eller sex vapen, varav ett automatvapen, och ammunition ha beslagtagits, enligt Lars Förstell.
– Fyra personer har frihetsberövats för de vapenbrotten, säger han.
– Den typen av kontroller utför vi dagligen, och på senare tid har det resulterat i flera vapenbrottsanmälningar.
Polisen uppmanar fortfarande alla som vet något om mordet att höra av sig.

Comments